logo-articol-acppa

ASOCIAŢIA PENTRU CERCETAREA ŞI PROMOVAREA PRODUSELOR AGROALIMENTARE „CRIŞANA”

ACPPA CRIȘANA

Cine suntem
ACPPA Crișana reprezintă inițiativa unui colectiv format din fermieri, oameni de afaceri, cadre didactice universitare din Oradea și reprezentanți ai instituțiilor care sprijină afacerile și agricultura, au experiență și expertiză în realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul agroalimentar.
Membrii Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana”consideră că cel mai profitabil sistem de producție la momentul actual este cel asociativ, în care producătorii din Bihor și Crișana vor produce pentru bihoreni. Pentru aceasta, ACPPA Crișana va sprijini acțiunile de asociere a producătorilor de produse agroalimentare în scopul creșterii performanţelor acestora și a producției de produse gustoase și sanogene, a vânzării lor la un preț corect.
În cadrul acestei entități asociative ne propunem să învățăm producătorii bihoreni că împreună putem deveni performanți și profitabili și să educăm consumatorii în direcția alegerii celor mai bune și mai sănătoase produse agroalimentare, produsele din Bihor!

Ce ne propunem
ACPPA Crișana, prin intermediul acțiunilor pe care le va întreprinde, își propune:
• să potențeze sectorul agroalimentar din județul Bihor și din regiunea Crișana prin aducerea fructelor și legumelor produse în Bihor și Crișana în zone special amenajate și marcate din piețele orădene și bihorene;
• să recupereze și să promoveze soiurile autohtone și locale, să acorde atenție modului în care producătorii locali utilizează îngrășămintele;
crearea identității produselor din Crișana și protejarea acestei identități – marcă înregistrată OSIM;
• să asigure asistență tehnică și tehnologică producătorilor pentru a obține produse de calitate la costuri cât mai mici;
• să susțină introducerea unor practici de business prietenoase pentru mediul înconjurător.

asociatia-crisana-sarbatoarea-recoltei-oradeaCe facem
• o platformă de colaborare a principalilor actori din sectorul agroalimentar, împreună cu producători de produse agroalimentare din zona Crișana
• consultanță pentru atragerea de fonduri nerambursabile, pentru marketingul produselor și vânzarea lor
• servicii de consultanță cu specific agricol
• proiecte și inițiative de atragere de fonduri
• inițiative legislative locale şi naționale pentru îmbunătățirea cadrului legislativ din agricultură
• o hartă a județului Bihor / regiunii Crișana cu zonele agricole recunoscute pentru o anumită cultură de produs şi cu producătorii de referință
• evenimente de promovare
• promovarea turismului agroalimentar
• vom desfășura activități comerciale: cumpărare de produse de la producători, ambalare și etichetare produselor, prelucrarea produselor pentru obținerea unor produse finite, depozitarea produselor, comercializarea produselor
• crearea și gestionarea brandului „Produs agroalimentar Crişana” pentru a crește nivelul de conștientizare a consumatorilor și valoarea oferită acestora de producători și comercianți – marcă înregistrată OSIM, „Agroalimentare Crișana”

Ce beneficii ai TU, dacă devii membru ACPPA Crișana
• Participarea la evenimentele organizate de ACPPA Crișana în scopul promovării produselor agroalimentare din regiunea Crișana
• Participarea gratuită la conferințe și simpozioane pe teme agricole
• Servicii de consultanță în vederea obținerii de fonduri europene
• Servicii de consultanță în marketingul și managementul agroalimentar
• Servicii de consultanță cu specific agricol pentru a spori productivitatea fermierilor și capacitatea acestora de a produce produse de calitate
• Servicii de consultanță în domeniul legislației agroalimentare
• Asigurarea de adeverințe OIPA (organizațe recunoscuta de catre Ministerul • Agriculturii) pentru punctaj în privința accesării fondurilor europene
• Reprezentarea producătorilor în administrația locală și centrală
• Informații privind subvențiile care se acordă pe fiecare cultură
• Achiziționarea produselor de la producători și comercializarea acestora în marile piețe din zona Crișana sub brendul ”Agroalimentare Crișana”
• Posibilitate de comercializare directă de către producători în spațiile special amenajate de către ACPPA Crișana
• Achiziționarea de îngrășăminte și pesticide  la un preț mai avantajos
• Oportunitate de a posta anunțuri și de a se promova prin intermediul site-ului ACPPA Crisana

asociatia-crisana-in-west-market-oradea

Vino alături de noi!
Devino Membru ACPPA!
Contactează-ne la adresa de email contact@asociatiacrisana.ro,  la sediul ACPPA CRIȘANA, în Oradea, str. Gh. Doja nr. 49 / A, Centrul de Afaceri ROMCOM.
Ne găsești online, la: http://asociatiacrisana.ro/  sau la numarul de telefon 0770/969144 sau 0774/020625