Membri

Popa Dorin

Dorin POPA

STUDII:

–  Liceul agroindustrial Ciumbrud secția horticultură.

–  Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Facultatea de Horticultură

– Universitatea din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului, Departamentul de Ingineria Produselor Alimentare, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agroalimentare.

– Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară a Banatului Timișoara,  doctorat în domeniul managementului agricol.

ACTIVITATEA:

Cadru didactic în cadrul Universității din Oradea Facultatea de Protecția Mediului departamentul de Ingineria Produselor Alimentare. Implicat în domeniul vitivinicol la nivel national prin Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă și Asociația Degustătorilor Autorizați din România. La nivel local, la Centrul de Cultură și Civilizație a Vinului Millesime, organizez cursuri de cultura și civilizația vinului, precum și cursuri de viticultură pentru micii producători și mă implic în organizarea concursurilor locale.

Dorin Coita

Dorin Cristian COITA

Dorin-Cristian COITA, născut 1973, sunt economist, conferențiar universitar, preocupat de inovarea socială, de economie, de management și marketing. Am experiență în domeniul asociativității, a modului în care oamenii se asociază, lucrează împreună pentru a îndeplini eficient scopuri comune.

STUDII:

Mi-am luat doctoratul în Marketing (2005) la ASE București cu o teză despre aplicarea marketingului în activitățile nonprofit. Anterior am absolvit Facultatea de Științe Economice- Universitatea din Oradea și liceul Emanuil Gojdu  în 1991.

ACTIVITATEA:

Din 1996 sunt cadru didactic la Universitatea din Oradea. Din 2016 lucrez în Turcia la Universitatea Bülent Ecevit din Zonguldak. Am mai lucrat ca expert evaluator al furnizorilor de formare profesională din partea Agenției Județene pentru Prestații Sociale Bihor – Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională (2006-2011). În perioada 1996-2008 am lucrat în vânzări în firme private și instituții financiare și de asigurări. Am experiență ca voluntar și ca membru în asociații și fundații: ASO- Asociația Studenților Orădeni, AIESEC- Asociația Internațională a Studenților în Economie și Management, FORPRIMM- Fundația pentru Promovarea IMM din Oradea, Fundația Fondul pentru Dezvoltarea Euroregiunii Carpatice- România, Asociația de Marketing Marketex și Fundația Mișcarea Populară, Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” Oradea și Asociația ANTRENOVATIO pentru promovarea antreprenoriatului și educației.

Sunt născut în Oradea iar părinții mei provin din familii de țărani din județul Bihor, așadar sunt la a doua generație distanță de brazdă. Intenționez ca prin intermediul Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana” să contribui la dezvoltarea economiei agroalimentare locale, în beneficiul producătorilor și consumatorilor din Bihor și Crișana.

Remus Roșca

Remus ROȘCA

Provin dintr-o familie din județul Bihor din clasa de mijloc, am crescut la țară fiind până la 14 ani implicat activ în gospodăria familiei.

STUDII:

Liceul l-am urmat la Oradea, la Liceul Economic Partenie Cosma iar mai departe, în perioada 1997-2001 am studiat Marketing la Facultatea de Științe Economice din Oradea. Din 2010 sunt doctor în Management al Universității de Vest din Timișoara cu o teză despre managementul calității în contextul globalizării.

ACTIVITATEA:

După absolvire facultății am lucrat o perioadă în Primăria Oradea, apoi am ajuns din nou la facultate ca preparator, asistent – în prezent sunt lector universitar.

Între timp am acumulat o experiență profesională consistentă, din care consider relevante:

• 8 ani responsabil cu vânzările și managementul unei firme cu capital privat străin.
  • Sunt membru fondator al Asociației de Marketing Marketex care este dedicată dezvoltării teoriei și mai ales bunelor practici de marketing. Am asigurat o bună perioadă de timp managementul acesteia, reușind sa înțeleg cum funcționează o asociație.
  • Am activat mai mulți ani în activitatea de consultanță în management.
  • Am fost implicat în dezvoltarea a 6 proiecte cu finanțare europeană.
  • Sunt responsabil pentru una dintre temele de cercetare ale Departamentului de Managementul – Marketingul din Facultatea de Științe Economice și anume „Managementul si marketingul hranei”, calitate în care caut să dezvolt cât mai mult cunoașterea sectorului agroalimentar din perspectivă economică, de management și de marketing.
  • Am deja experiență în lucrul cu producătorii agricoli din Bihor, cunosc unele dintre problemele și nevoile lor.

M-am implicat ca membru fondator în Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare Crișana pentru a contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar din județul Bihor și zona Crișana, convins fiind că pot oferi valoare în activitățile și proiectele sale.

Anca BRATA

Sunt de profesie economist, mi-am început activitatea în mediul privat iar în prezent sunt lector în cadrul Facultăţii de Protecţia Mediului.  Principalele domenii de competenţă sunt în sfera consumului agroalimentar, securităţii și crizei alimentare, politicilor agroalimentare dar și în elaborarea unor studii de optimizare a activității economice a întreprinderilor agroalimentare.

STUDII:

În perioada 1994-1998 am urmat cursurile Facultății de Științe Economice, la Universitatea din Oradea, specializarea Marketing. Între anii 2004-2006 am studiat în cadrul masterului specializarea Metodologii și tehnici de refacere ecologică din perspectiva dezvoltării durabile, la Universitatea din Oradea. În anul 2005 am urmat cursurile școlii doctorale din cadrul Universității
de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, sub conducerea domnului prof. univ. dr. Fruja Ioan. În anul 2008 am obținut diploma de doctor. Teza mea de doctorat a avut titlul
Cercetări de marketing privind politicile agroalimentare în Romania.

ACTIVITATEA:

După absolvirea facultății, în 1998, m-am angajat în cadrul S.C. Newest Impex S.R.L. ca economist până în anul 2004. Începând cu anul 2000 am ocupat în cadrul acestei societăți funcția de director economic, unde am coordonat și condus activitatea financiară. În această perioadă am aplicat și câștigat un proiect Phare RO 9807.01.01.02 în valoare de 100.000 Euro în cadrul căruia am ocupat poziția de director de proiect cu perioada de derulare 2001-2003.

Începând cu anul 2004 îmi desfășor activitatea în cadrul Facultății de Protecția Mediului, Universitatea din Oradea, unde am ocupat poziția de preparator, apoi de asistent, iar în prezent sunt lector universitar. Aici am coordonat în ultimii 7 ani un număr de peste 18 proiecte de diplomă și 9 lucrări de disertație în cadrul masteratului de Siguranță și Securitate Alimentară.

Fiind conştientă de importanța aplicării cercetării în economia reală, în perioda 2004-2014 am elaborat și implementat planuri de afacere și planuri de marketing pentru agenți economici din industria alimentară, producția și comercializarea produselor de panificație și cofetărieși băuturi răcoritoare.

Silaghi Radu Gheorghe

Radu SILAGHI

Sunt absolvent de studii juridice, am practicat meseria de jurist timp de trei ani, după care mi-am dat seama că îmi doresc să lucrez mai mult cu oameni decât cu acte și legi. O perioadă de șapte ani am lucrat în firme cu expunere națională și internațională.

De când mă știu am lucrat în agricultură, de când mi-a pus prima oara bunica sapa în mână, după care la munca pământului cu calul și până la agricultura mecanizată și tehnologizată.

Sunt totodată absolvent de liceu agricol, secția veterinară. Primii bani i-am făcut in timpul facultății din tratamente efectuate animalelor.

În prezent sunt mândru că lucrez în cadrul Asociației Firmelor Bihorene, o structura asociativă la care mi-am adus aportul în mod direct în ultimii 5 ani, o asociație patronală din care fac parte peste 200 de firme din județul Bihor, o parte din ele fiind din domeniul agricol.

Mi-am dorit foarte mult sa mă implic în crearea Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana”, convins fiind de importanța agriculturii în dezvoltarea economiei românești și în mod deosebit a celei regionale și locale precum și, convins fiind că împreună suntem mai puternici!

Tarcza Teodora Mihaela

Teodora TARCZA

STUDII:

Am absolvit Facultatea de Științe Economice – Universitatea din Oradea, specializarea Relații Internaționale (2006) iar apoi programul de master Marketing și comunicare în afaceri (2008). În 2015 am obținut diploma de doctor în cadrul UBB Cluj-Napoca cu tema de cercetare „Profilul și comportamentul consumatorului de produse agroalimentare tradiționale din România”.

ACTIVITATEA:

După absolvire am lucrat mai bine de 5 ani în cadrul unor firme private din Oradea în domenii ca marketing, publicitate și relații cu clienții. În paralel, încă imediat după absolvire am lucrat la facultate ca asistent asociat apoi ca titular la Departamentul de Management-Marketing unde am condus orele de seminar la disciplinele Marketing, Marketigul serviciilor, Tehnici de vânzare, Management strategic, Comunicare şi negociere în afaceri.

În cadrul cercetărilor mele am ajuns la concluzia că este imperios necesară înființarea unei asociații active și dinamice în domeniul agroalimentar, concluzie susținută și confirmată de către producătorii locali și regionali de produse agroalimentare. Din acest motiv m-am implicat activ în înființarea și derularea activităților Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana” alături de alți colegi de valoare prin care urmărim potențarea sectorului agroalimentar din județul Bihor și regiunea Crișana.

Octavian Dan

Octavian DAN

Tommasi Francesco Emilio

Francesco TOMMASI

Sunt absolvent de studii economice şi horticultură (în prezent), dar şi producător de 7 ani în
sectorul agroalimentar.

Agricultura este o pasiune pentru mine şi se naşte din dragostea pentru natură. De mic copil am
văzut cum se face agricultura performantă, tatăl meu provenind din Nordul Italiei, zona Veneto.

Aici am învăţat, participând la cursuri, că agricultorul este antreprenor şi, ca orice afacere de succes,producţia în sectorul agroalimentar trebuie să fie performantă, respectând totodată mediul
înconjurător, dar şi un element de bază pe care trebuie să-l aibă fiecare un producător cum este asocierea.

Afla despre taxa de înscriere în asociație.

DEVINO MEMBRU

Privacy Policy Settings