In data de 28 septembrie s-a desfasurat la USAMV Cluj-Napoca Conferinta Nationala a Bioagricultorilor din Romania, ajunsa la a XVI-a editie, organizata de Asociatia Bioterra si sprijinita si de ADR Nord-Vest prin proiectul SME Organics.
La acest eveniment au participat si membri ai Comitetului SME Organics, fie prin prezenta lor sau prin materialele de promovare amplasate in zona expozitionala: OJFIR Cluj, DAJ Cluj, SC Ecoinspect SRL, ACPPA Crisana, FNAE, Cluster AgroTransilvania, Targul Agro, INCDTIM Cluj-Napoca, ITAE, Casa Bio, GAL MM Vest.

Prin prezentarea proiectului SME Organics, sustinuta in plenul conferintei, s-a facut legatura intre sinergiile Comitetului regional, analiza diagnoza a sectorului ecologic la nivel regional in context national si european, exemple de bune practici din regiunile partenere si propunerile concrete pentru Planul de Actiune pentru Agricultura Ecologica.

Propunerile principale dezbatute in plenul conferintei Bioterra au fost sintetizate in materialele de presa transmise post-eveniment:

Nord Vest
Gazeta de agricultura
Eco Ferma
Stiri Agricultura